Startside‎ > ‎Hvorfor trengs hjelp?‎ > ‎

Mistanke om hyperkinetisk forstyrrelse (ADHD)

ADHD er ikke en sykdom. 

Vi tror at det er noe i kroppen. I fagmiljøene kaller vi det en hyperkinetisk forstyrrelse

De vanligste tegnene som for oss til å tenke på denne tilstanden er:

Konsentrasjonsvansker
Hyperaktivitet 
Impulsitet 

Alle mennesker har slike trekk. Det er vanligvis ikke noe problem - det er slik livet er! 
Men for noen - 3 til 5% av alle barn - er disse trekkene så problematiske at de forstyrrer hverdagen. Denne filmen forteller både erfaringskunnskap og fagkunnskap om hva ADHD er:

Film fra ABUP

ADHD-kurs Modul 1


(Stor versjon - presentasjon uten lyd)


Erfaringsfortelling fra ABUP-bloggen

HVORFOR VIL INGEN VÆRE VENNER MED MEG?

16 juni, 2014  1309 Lest

Av: Miriam Dahle

Han prøvde å skjule tårene og dro luen ned over ansiktet, jeg så meg rundt om i den tomme barnehagen, han var siste mann ute som vanlig men tårene som trillet ned de roserøde kinnene hadde jeg aldri sett før. Han, den tøffeste gutten i barnehagen, han som ingen kunne få til å gråte, han som ingen kunne såre, han jeg aldri klarte komme innpå, var nær et bristepunkt jeg ikke visste fantes.

» du kan bare gå! jeg griner vell ikke!»  Jeg stoppet husken han vippet på og satte meg ned på huk forann ham, dro opp luen som han kjempet for å holde igjen. Han slapp luen og svingte hånden hardt over kinnet mitt, før jeg rakk å reagere så jeg ansiktet hans, dekket i tårer og en frustrasjon og sorg jeg kjente alt for godt igjen så jeg lot han fortsette og holde på til han var tømt for krefter. Alt som var igjen var pusten han ikke klarte få igjen, og for første gang møtte han blikket mitt og  kastet seg inn i armene mine. Han klamret seg fast som om han aldri hadde blitt holdt før og gråt til jakken min var gjennomtrukket av tårer.

LES MER PÅ ABUP.no 

Erfaringsfortelling fra ABUP-bloggen

EN MAMMAS ERFARING

31 mai, 2014     672 Lest


Det var på våren det siste året på barneskolen at sønnen min fikk diagnosen ADHD. Vi valgte å vente med å informere de andre foreldrene om dette til oppstart på ungdomsskolen. Læreren informerte hele foreldregruppen tidlig på høsten. Som mor var jeg glad for at læreren gjorde dette, jeg syntes det var litt vanskelig å stå frem selv og si noe. Foreldrene ble bedt om å ta kontakt med lærer dersom deres barn kom hjem og fortalte at min sønn hadde oppført seg dårlig og ikke ville leke med de etc.. Dette var for å unngå at de gikk direkte til han med negative tilbakemeldinger. Avtalen var at læreren skulle snakke med sønnen min dersom noe oppstod. Det kom ingen reaksjoner direkte gjennom hele ungdomsskoletiden. Vi opplevde læreren han hadde som utrolig fin i denne forbindelse.


Gutten min var veldig aktiv, og jeg tror nok alle visste hvem han var. Og det kan også tenkes at noen foreldre var redde for at han skulle komme i klassen til deres barn da de ble delt i nye klasser på ungdomsskolen. 

LES MER PÅ ABUP.no


Litt om behandling av ADHD


Om behandling av ADHD


Ventelisteskolen - Modul 2


Lyst til å vite enda mer? 

Blogginnlegg på ABUP.no

ADHD, EN DIAGNOSE MED UFORTJENT DÅRLIG RYKTE.

02 juni, 2014    9041 Lest

IMG_1321

Det er få diagnoser med dårligere rykte enn ADHD. Det florerer av fordommer og myter rundt denne diagnosen. Avdelingleder ved ABUP, Karl Erik Karlsen, har behandlet barn og unge med ADHD i 24 år. Han er villig til å gjøre nesten hva som helst for å få fjernet det dårlig omdømme ADHD har i befolkningen.

Les mer må www.ABUP.no
https://helsenorge.no/sykdom/psykiske-lidelser/adhd
På Helsedirektoratets portal Helsenorge.no finner du mer fordypningsstoff.


http://adhdnorge.no/index.asp
I brukerorganisasjonen ADHD Norge treffer dere andre som er i samme situasjon. 
http://abup.no/jeg-trenger-hjelp/adhd/


http://www.fhi.no/tema/adhd


Comments